2022-06-12
女人總有幾日特別唔舒服需要養生一下🥹今次一於陪同女友人去附近呢間養生燉湯,估唔到好有驚喜🤩實在太遲認識呢間高質隱世燉湯小店啦!-▪️ 織金竹笙烏雞椰小盅 $66一定要叫呢啲原個椰子上嘅湯!因為煲咗好耐湯!可以感受到椰子味已經完全融入湯入面!7:30嚟到已經得返最後一個啦🤭大家記得一定要打電話order定!烏雞偏瘦最適合煲湯🥹-▪️ 織金竹笙子排椰小盅 $66相對我比較鍾意排骨呢一款湯🥹超級清甜嘅椰子湯口好濃郁,排骨數量唔少,雖然肉質比較柴同鬆散,但係佢都已經爛晒融入湯中!竹笙大大舊!▪️焦糖醋香排骨 +$25同樣另一個都轉咗做套餐跟配紫薯飯🍠老實講真係唔係好睇得出有紫薯🫣不過都好睇過就咁白飯嘅🤭排骨數量都算多,不過可惜排骨真係好硬,骨又好多,味道都ok。-▪️️叉燒拼燒腩仔 +$25叉燒嚟講都算幾難食🤣柴到傻,燒腩仔就好似食普通豬肉咁樣🐷同樣套餐都會跟配埋一個花奶黑加侖子味jelly以及羅漢果熱茶🍵▪️手工芋圓 $39呢個有驚喜喎🥹⭕️推薦推薦⭕️今次叫熱!芋圓超級煙韌!入面仲有好多唔同配料,入面有唔少椰果、嫩滑仙草,配合暖笠笠椰奶底,好正!
▪️ 織金竹笙烏雞椰小盅 $66
▪️ 織金竹笙子排椰小盅 $66