從外面睇入黎已經覺得好日式,入到去見到店內裝飾都好有心思💕令我感覺返到日本家裡的感覺🥰很有日本小家庭溫馨的感覺食物質素很好,食材都很新鮮!性價比高的日本菜,全部即點即製,但唔需要等好耐,大概10mins就開始上台🤤三文魚🍣壽司(22$)飯同三文魚比例剛好,唔會太多飯令人食唔到,色澤誘人,食落無腥味無雪藏味。三文魚刺身(6片,$68)呢個真係好驚喜!厚度係出面兩陪禁多!非常厚實又肥美油甘,食落唔會太冰凍,魚味濃郁,油脂分佈鮮明,三文魚油從口中溶化脂香十足。吉列廣島蠔(4件,$56)炸蠔外脆內軟,十分酥脆,出面炸粉唔會太多太厚,恰到好處。裏面的生蠔唔會乾身,咬落又有蠔汁,保留鮮味天婦羅軟殼蝦蟹($58)熱辣辣入口,份量有一隻左右,配上天婦羅汁加入蘿蔔蓉,甜甜地好味道釀蟹蓋(4件,$58)蟹蓋最上係一層濃郁既芝士,裏面搭配了不同的海鮮🦞餡料,食前加檸檬汁更有層次感!鵝肝帶子炒飯($108)熱辣辣上台,鵝肝油脂香味濃郁,飯炒飯至乾身,粒粒分明有咬口。帶子份量都多,食落鮮甜可口31 TakaRa 琉球果汁酒($35)入口味甜,🍍菠蘿味的果汁酒🍹配上三文魚是絕配喔PS:老闆娘聲音好溫柔好靚女💕

三文魚🍣壽司(22$)

三文魚刺身(6片,$68)

吉列廣島蠔(4件,$56)

天婦羅軟殼蝦蟹($58)

釀蟹蓋(4件,$58)

鵝肝帶子炒飯($108)

31 TakaRa 琉球果汁酒($35)
入口味甜,🍍菠蘿味的果汁酒🍹配上三文魚是絕配喔
PS:老闆娘聲音好溫柔好靚女💕
  • 三文魚