2024-05-16
白千層🌳係一間我唔覺意發現既咖啡店☕️店舖門口有一塊好似咖啡豆🫘橫簾,經過就比佢吸引住👀因為横簾遮住所以感覺入面好神秘✨️入到店舖就有種好溫馨感覺🛋座位唔多,以木紋設計為主🪵好呼應到"白千層🌳🍑海鮮扁意粉裡面海鮮有蜆肉🐚魷魚🦑蝦仁🦐 最頂仲有少少蟹籽🦀味道就比較普通,海鮮係急凍一包包個款🫣味道食落去偏鹹🧂不過,意粉咬落去幾煙韌🍝整體份量好足,價錢都親民💰所以都算唔錯🍑福岡草莓生乳卷🍓比起主食甜品更加出色🥰今次試咗兩款口味,蛋糕好鬆軟,而忌廉好香✨️帶有士多啤梨🍓香氣,士多啤梨食落去幾甜🥰但係就得一粒🫣🍑焙茶朱古力蕨餅🍫中間有一塊蕨餅,食落去好煙韌✨️整體帶有焙茶香氣🍵但係我就唔係好分到忌廉同蛋糕🫣邊一款係朱古力味🍫邊一款焙茶味🍵🫣因為兩者味道實在太相似🤣 整體係幾好食,朱古力唔會好苦同焙茶都幾夾,食得出有茶香👍🍑菠蘿梳打🍍依杯實在太夢幻🔮佢係有兩層顏色,上面紫色💜下面黃色💛漸變效果。菠蘿味飲落去唔會藥水味,配埋梳打味道啱啱好推薦👍👍
係一間我唔覺意發現既咖啡店☕️
🍑海鮮扁意粉
🍑福岡草莓生乳卷🍓
比起主食 甜品更加出色🥰今次試咗兩款口味,蛋糕好鬆軟,而忌廉好香✨️帶有士多啤梨🍓香氣,士多啤梨食落去幾甜🥰但係就得一粒🫣
🍑焙茶朱古力蕨餅🍫
🍑菠蘿梳打🍍