2024-05-26
花園餐廳相信大家無聽過都見過😌但你有無去食過呢?00後嘅我今次就去到喺觀塘嘅花園餐廳試吓真正嘅港式扒房😋#餐包所有餐都有嘅餐包~叫咗3個餐就有3個包,正常餐包無咩特別🤣#海鮮忌廉湯每個餐都有餐湯~雖然叫海鮮忌廉湯,但其實冇咩海鮮🤣#羅宋湯羅宋湯反而有驚喜,飲得出熬咗好耐,番茄🍅嘅酸甜度啱啱好同埋好順喉~如果要揀餐湯嘅話,一定要揀羅宋湯!#晚餐C. 鐵板香烤牛脷拼海虎蝦💰$113一上台當然職員當然要表演淋汁落鐵板啦🤣可以揀黑椒汁/蒜蓉汁,記住要攞起張紙巾擋住啲汁啊!如果唔係就要同你件👕講拜拜㗎啦🥹牛脷又厚又大塊,仲要有4大塊🥹每一啖都好juicy好厚實,飽到完全食唔晒…海虎蝦🦐一樣很不錯,擺喺鐵板上面一路熱住佢可能會怕佢煮太耐好韌,但佢完全無呢個感覺,反而咬落口肉質紮實,無冰鮮蝦霉霉哋嘅口感。其實就咁鐵板燒已經好食,黑椒汁反而令佢鹹咗啲。#蝴蝶型肉眼扒餐💰$144好大塊嘅牛扒!雖然係叫7成熟,但無煮過龍太韌攝🦷嘅感覺🤣鍾意食熟啲都唔洗怕~如果唔係太肚餓或者本身比較細食,可能2個人share一個餐會好啲,食吓食吓真係會開始滯🤰🏻如果怕辣就唔好揀黑椒汁啦~因為職員落汁真係唔會同你慳,同行唔太
#餐包
所有餐都有嘅餐包~叫咗3個餐就有3個包,正常餐包無咩特別🤣
#海鮮忌廉湯
每個餐都有餐湯~雖然叫海鮮忌廉湯,但其實冇咩海鮮🤣
#羅宋湯
#晚餐C. 鐵板香烤牛脷拼海虎蝦
💰$113
#蝴蝶型肉眼扒餐
💰$144
好大塊嘅牛扒!雖然係叫7成熟,但無煮過龍太韌攝🦷嘅感覺🤣鍾意食熟啲都唔洗怕~如果唔係太肚餓或者本身比較細食,可能2個人share一個餐會好啲,食吓食吓真係會開始滯🤰🏻如果怕辣就唔好揀黑椒汁啦~因為職員落汁真係唔會同你慳,同行唔太食得辣嘅小夥伴食得有啲辛苦🥵
#晚餐B. 鐵板薄牛扒拼珍寶腸
💰$98
平少少嘅牛扒option,都一樣唔錯~珍寶腸仲要煎到有脆皮😋
#凍檸茶
呢個係特別推介😋唔知係咪太耐無飲過正宗茶記凍檸茶,唔係講笑,一飲落去嗰味道真係好似返翻細個喺茶記飲凍檸茶嘅感覺🥹真心係遺忘咗嘅味道,特別推介大家試下~