2023-12-16
呢間cafe真係將港式「食得」和「casual」做到出色。今朝一入去,就被佢嗰份摸乜高咖啡香氣迎面扑鼻👃,真係令人心情大好。第一樣野嘗試嘅係啲自家製蛋撻,表面金黃香脆,啖啖牛油香,入口即溶嘅蛋香輕盈舒服,細細一個足以令人回味。再嚟就係啲點心式小籠包,一啖咬落去,豐富嘅湯汁四溢,「真係肉汁好曬彈」,皮薄餡多,啖啖肉香,最啱早晨一腳踏入世界嘅感覺。魚蛋粉係嚟到就唔可以唔試!掂晒嘅彈牙魚蛋同醇厚湯底,一路夾帶住略帶海鮮嘅鮮甜,「真係勁」,搭埋啲細滑嘅米粉,每一碗都實在係「開心到爆煲」。實話丫,這個小小嘅店鋪,「真係得嚟又溫馨」💕,感覺好似每一嚿嘢食都寄託住廚師嘅心思同溫柔。啲餐點簡單得來又唔失精緻,每一樣都可以好好品嚐其中嘅「食樂」。這家店真的係「值得推薦」👍,無論你係尋找一段悠閑時光,定係想嚟個味覺上嘅小冒險,都應該會畀佢地滿足到你。大家有空嘅話,就一定要黎試吓!🍜🥟🍳