2023-10-02
最後一日紅日假期,就約左朋友去旺角行街,順便睇下手機周邊配件,雖然十月,但晏就時間外面都仲好熱🫠,行一陣就出哂汗,經過見到呢間新開手搖飲品店,所以就決定試下,一人一杯消消暑💕飲品:🥚腐竹雞蛋冰號$42我揀咗香港味道系列既腐竹雞蛋冰,淨係聽個名都覺得正,飲品本身$38,見到餐牌有好多配料好吸引🤩,所以加左$4蘆薈,飲落味道同傳统腐竹雞蛋糖水一樣,區別在於飲品變左沙冰和加左西米,一入口就有好濃郁腐竹雞蛋味,十分清甜解渴🤭👍🏻飲品:🍓草莓の奶$43朋友揀左草莓の奶,見到個名都好日系feel,飲品本身$38,加左$5小丸子,小丸子咬落好煙靭,飲落小小似奶昔feel,草莓味好香甜,底層仲有好多草莓蓉、草莓醬,配搭鮮奶簡直係夢幻組合,好快就啜哂😝🌟最欣賞飲品店係:用左環保硬卡紙同麻繩做左個紙杯套,啱晒我一路行街一路飲,又吾洗用手拎住凍冰冰濕笠笠,十分細心🫶🏻🫶🏻🫶🏻
飲品:🥚腐竹雞蛋冰號$42
飲品:🍓草莓の奶$43