2023-05-18 656 瀏覽
前幾個星期去完飲,挑起咗我對港式中菜嘅懷念... 💭 利舞臺嘅星海薈樓底超高,仲有旋轉樓梯,無錯喇,就係呢仲港式婚宴嘅味道哈哈哈🙊 只要唔叫飯,兩個人都食到3-4款小菜,唔dry。🦞 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $598/隻啖啖肉,用鐵板上係正,聽到炸炸聲食都食得開心啲。🐥 古法沙薑雞 $118/隻超抵!痴線超大隻,滑嘟嘟,諗住兩個人食唔哂,點知又食得哂喎!🕊️ 紅燒皇子乳鴿 $88/隻食港式野唔可以唔叫燒味~ 乳鴿都幾juicy,一人一隻唔洗爭最開心🐊 川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯 $68/碗係媽媽嘅味道!唔識自己煲,凡食中餐都叫碗湯補補。非常足料,無味精,但就細碗啲唔適合share酒樓部長好風趣,不斷同我地傾攝影 📸 佢話已經換咗部靚機同老婆影相,又諗住送部靚機俾細仔溝女... hmmmm 呢啲老豆正呀,學習學習!

🦞 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $598/隻
啖啖肉,用鐵板上係正,聽到炸炸聲食都食得開心啲。

🐥 古法沙薑雞 $118/隻

🕊️ 紅燒皇子乳鴿 $88/隻