周末晏啲起身,同三五知己揸車閃到一間嘅燒烤場。哥哥,入到場一陣清新海風,心情已經爽哂。撈齊啲燒烤工具,即刻開燒!我廳預咗個海鮮拼盤,鮮蝦🦐爽口得滯,彈牙到講嘢都咬唔實。帶子放上架起爐,燒得微焦邊,一啖入口,蒜香味夾帶啲海鮮嘅鮮甜,齜牙好食到停唔到口。燒雞翼嗰陣,就爭埋搶去轉架,皮焦香肉滑嘅至正雞翼,啖啖滋味,啤酒嘅最佳拍檔。時不時夾吓爆汁芝士腸同脆皮台式腸,火候啱晒,外皮炸得剛剛好,咬落去汁水四溢,脆卜卜嘅腸衣,芝士味剛剛好,令人忍唔住一嚿接一嚿。甜薯同甜粟米都烤得啱啱好,蜜汁包裹嘅粟米甜中帶咸,軟糯嘅甜薯入口即溶,令人心情都甜蜜起來啊😋。食到夜幕低垂,吹住海風,帶少少燻燒嘅氣息,我嘅五臟廟都話嘢,實在係周末放鬆嘅好選擇。食物質素過硬,氣氛悠閒,至爽至靚嘅燒烤夜,諸位唔試點對得住肚皮呀?下次再約埋其他啲狐朋狗友來過呢個海風BBQ盛會!🎉