2024-01-18 2654 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,決定請佢食燒肉,我哋嚟咗做嘢附近嘅希慎廣場,卡位闊落,走日式木系風,入到去沒有太大油煙味,抽風做得不錯,餐廳亦提供即棄圍裙,食完燒肉都可以清新地離開。*L3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題* $448* 120分鐘呢個套餐主要食澳洲和牛,手機落單,任點任食,牛肉眼芯、特上牛肋肉、上級牛胸肉,厚燒牛舌。除咗牛,還有炭火赤雞燒、香草羊架,以為其他海鮮、熱食及甜品。點食物之前店員先為我哋送上多款唔同部位嘅澳洲和牛,每款牛旁邊都有牌子,讓我哋清楚知道食緊邊部位方便追加。另外,仲有一盤海鮮拼盤包括原隻鮑魚燒、法國黃金螺、大海老、帆立貝等,落單可以點燒日本原隻生蠔🦪,回本無難度。然後,店員放低期間限定,免費送的壽喜燒材料,包括四塊高質和牛。為免糟蹋和牛,我邀請店員幫我哋完成製作壽喜燒。和牛紋路平均,入口軟熟即溶,柔軟香滑。Guu•燒肉可頌Guusant 正當我哋忙碌燒肉之際,朋友出去攞嘢飲時發現,用牛角包夾住燒肉食一樣得,加上餐廳預先預備的生菜及其他配料,咬落口牛角包鬆脆,和牛爆汁,打卡一流。頭盤熱盤選擇多不失色眼闊肚窄,為免浪費,我哋盡量點自己喜歡的,特別推介芝士年糕及日式燒紫薯年糕

*L3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題* $448* 120分鐘

Guu•燒肉可頌Guusant

頭盤熱盤選擇多不失色
眼闊肚窄,為免浪費,我哋盡量點自己喜歡的,特別推介芝士年糕及日式燒紫薯年糕,餡料香滑香甜,口感煙韌。野菜湯烏冬亦不錯,食一碗清下油膩,原滿作結。

燒肉過程中,店員會不時幫我哋換燒烤網,又會主動問我哋有無需要幫手燒,燒嘅時候都會細心問我哋想要熟啲定生啲,好幫得手。