2016-05-26 3494 瀏覽
終於考完最後一個大學既學期試,馬上同fd去sogo thankful week買嘢,之後諗住帶佢去試上次試既十二味牛肉麵,不過一見到條隊我就放棄,因為太肚餓加上隔離又有間係十二味食麻辣既,所以入左黎試下。呢度係食麻辣燙同乾鍋,我地一人叫左一碗麻辣燙,碗麵大到爆,餸係勁多!我Fd叫既烏冬,有椰菜,金錢肚,金菇,鮑魚片,萵筍我既米線,有帶子,酥肉,青椒,娃娃菜,茶樹菇食麵一定係飲湯呢樣係常識,湯面舖左好多香料既粉,有麻椒粉,辣椒粉,孜然粉,仲有啲我唔知既香料,仲有埋芝麻!湯加芝麻係好香既組合!湯係小辣,真係唔算好辣,不過佢既"麻"做得好出色,啖啖都有"麻",但係唔會累積令你個嘴食咩都一樣味或者食唔到嘢,"麻"得好爽又好溫柔。我成日周圍食麻辣黎講,呢個湯既質素好高!香,麻,辣,清,齊哂!所謂清,係無乜紅油(講真,有啲地方食油多過食辣,一係肥一係肚痛,真係唔太健康)米線同烏冬既質素不過不失。我地叫既餸係完全唔同,所以我地夾埋一共試左10款餸,有啲小小推介同心得1. 食草人士有福喇~佢啲素菜類既餸多到爆,好似食極都有咁2. 其中有個餸叫酥肉,有用孜然醃既豬肉,之後有微微炸過,所以肉好鬆化好香3.
我Fd叫既烏冬,有椰菜,金錢肚,金菇,鮑魚片,萵筍
我既米線,有帶子,酥肉,青椒,娃娃菜,茶樹菇

1. 食草人士有福喇~佢啲素菜類既餸多到爆,好似食極都有咁
3. 帶子其實幾好食既,無急凍味,肉質都幾鮮,不過$22只有5粒
4. 好中意食青椒既人,食到烚完都係爽口既青椒,係幾抵讚既
5. 到最後,誠意推介酥肉,青椒,萵筍,金錢肚,鮑魚片,娃娃菜,都係正既,份量又多!
帶子同鮑魚片~(鮑魚片係抵食好多)
酥肉真身
呢度既服務都好好,會主動加水俾我地飲,店員都好Nice~

P.s. 飽到夜晚都無乜點食嘢
2016-05-24