餐廳: 貓之眼
資訊:

依家日式蛋包飯店以雙色蛋包飯作招徠🤩 賣相以蛋包飯喺中間,兩個餸放喺旁邊,似唔似貓眼就見人見智😅😂 ———————————————🌟招牌三色蛋包飯 $82🍛 (好味指數: 3.8/5)首先,蛋包飯嘅賣相都幾吸引🤩 主角蛋望落好滑😍 入口亦保持到半熟流心嘅口感🤤 兩邊嘅咖哩豬肉汁同茄汁牛肉汁好啱送飯,幾開胃🤓 我覺得咖哩豬肉片比較出色🤩 咖哩汁微辣,唔係偏甜嘅日本咖哩,適合鍾意食少辣嘅朋友🙌🏻 豬肉片係薄切,唔會太韌,幾好咬口🤣 但茄汁牛肉就略為遜色🤧 我同朋友都覺得牛肉粒質感有d似五香肉丁😂🧐 有d太韌,要咬耐d先化🤨 茄汁唔會太咸,還可以🧐但服務方面,我哋覺得仲有改善空間。今次係lunch time去食。我哋只係食咗大約20分鐘,就比職員催要結帳😅 明白午餐時候都會有人排隊,但只係食咗20分鐘就要被趕走,未免有d太急🤪 加上宜家天氣凍,我哋食咗大約10分鐘到d飯已經開始凍同有d硬🥺 最後我同朋友食完lunch之後都胃痛咗個半鐘......🥲🤧 平時食飯冇咁快嘅朋友可以考慮轉外賣🤪
———————————————
🌟招牌三色蛋包飯 $82🍛
(好味指數: 3.8/5)

2021-01-08