2025-01-07
會展站新發現 ,日本餐廳首選!工作關係,經常出入會展,老闆有時想搵間日本餐廳,坐得舒服小小,適合請客傾吓偈嘅,又唔洗行噤遠,都無乜選擇。本身,揀餐廳已經好傷腦筋,幫老闆搵就更加 ~ 有日收工,去會展站搭車,忽然醒起,這一家餐廳….Minato ,為安全起見,親自試下有冇伏先敢推薦給老闆。其實經常會路過餐廳,晚上,被門外大幅燈光明亮嘅牆壁配上一道道的木條,傳統日本裝潢的風格所吸引,正藉聖誕後,有幾天假期,就抽空去試試。進入餐廳後,木系設計,簡約而寧靜,被安排了吧台壽司,房間裡面有九個座位,房間有一趟門關上,私隱足夠,坐位舒適濶落,環境服務員明顯有啲新,但態度細心親切,問我有沒有什麽東西不吃,然後,推薦我極尚廚師發辦,反正都冇咩主意,就由佢哋發辦啦!每上一道菜都細心介紹,待我吃完後,師傅會再了解我的口味再做下一道菜,坐在吧台上,就是可以與師傅面對面溝通,大家在食材、煮法、味道到互相交流,令每道菜式都符合我個人口味和喜好,相信這就是餐廳對客人的尊重和用心在言閒中,我話想食立鱗燒,師傅就安排了鐵板燒主廚主理,魚鱗酥脆而不油膩剛好與嫩滑魚肉成對比應該是鐵板燒中的功夫菜,回味下次再來會試一試鐵板燒
下次再來會試一試鐵板燒♨️
今次總算有所交代,幫老闆搵到間不錯嘅日本餐廳,而整個用餐過程,我都好愉快,輕鬆,亦享受每一個細節,完滿!
真心推介 老闆請客應該都冇投訴。