今日同朋友去完電腦中心買電腦軟件, 買完就去搵下有咩泰國菜餐廳, 我之前都係灣仔試過兩間, 朋友話我知呢間就新開無幾耐, 所以都黎試下, 餐廳有卡位和長枱座位, 座位都很舒適, 黎到已經見到有外國食客係度進餐, 食得很開心!*蝦餅~冬甩蝦餅很可愛, 仲要超厚身, 炸到金黃色,炸粉不會厚, 很脆,裡面蝦膠好彈彈的,幾好食*泰式炒金邊粉(加蝦)~金邊粉炒至適中, 不會過腍, 好怕食到好腍的金邊粉, 要煙煙靭靭先好食, 加埋花生粉和辣椒粉, 蝦米仔, 豆乾, 撈埋一齊食, 很惹味, 大蝦都好爽口, 有蝦味~*飛天通菜~通菜新鮮, 用了一種圓餅狀的馬拉盞一起炒,這種馬拉盞顏色比較淺,鹽度比較低,而味道略淡一點,不會過咸, 仲有微辣, 我喜歡飲品叫了青檸梳打和椰汁冰, 很清新解渴~簡簡單單就很幸福了~

*蝦餅

*泰式炒金邊粉(加蝦)

*飛天通菜

飛天通菜

飲品叫了青檸梳打和椰汁冰, 很清新解渴~

簡簡單單就很幸福了~
2023-11-28
$148.5 (晚餐)
飛天通菜