灣仔呢區真係好多特色小店,星期五Happy Friday放工去左近太古廣場三期附近既蘭杜街,今次要推介呢間日式小店五目屋,佢地既套餐性價比都幾高,而且選擇夠多,總有一款啱你心水~🌟特製吉列豬扒蛋包飯 ($72)套餐包左日式前菜、是日餐湯或熱綠茶,亦可以以優惠價升級小食同飲品,主食我就揀左吉列豬扒蛋包飯,醬汁可以秘製日式咖哩或者忌廉蘑菇汁,份量都幾多,吉列豬扒即叫即炸,炸粉唔算好厚,最正係佢個蛋包飯,蛋汁超嫩滑,咖喱汁甜甜地唔算好辣,啱哂我呢啲唔食得辣既人,食食下好快食哂成碟飯🌟唐揚魷魚鬚 (套餐價+$36)套餐可以用優惠價加配小食,我就揀左唐揚魷魚鬚,超抵 (份量同平時散叫一客差不多,建議兩個人share就最啱)🌟柚子檸檬梳打 (套餐價+$16)飲品方面我就叫左柚子檸檬梳打,呢啲天氣飲就夠哂透心涼

🌟特製吉列豬扒蛋包飯 ($72)

🌟唐揚魷魚鬚 (套餐價+$36)

🌟柚子檸檬梳打 (套餐價+$16)
飲品方面我就叫左柚子檸檬梳打,呢啲天氣飲就夠哂透心涼