2022-08-23 195 瀏覽
海南雞燒雞 配 雞油香飯 及 紫菜魚丸湯 $78海南雞一如既往好味,肉質嫩滑去骨燒雞比較少見~ 雞皮燒得好香,肉質比較紮實,同海南雞肉質有明顯嘅分別~一碟可以食晒兩種口感嘅雞肉~ 大滿足‼️油飯都好出色!粒粒分明,而且飽滿有彈性,好正😍喇沙慢煮無骨豬手 $62豬手份量好多,而且去咗骨啖啖肉~滷得好入味,肉質軟腍,基本上唔使太用力咀嚼入口即溶😝伴碟仲有炸魚仔同花生,兩樣都炸得好香口~另外個喇沙汁超香椰汁味‼️撈飯食一流👍🏻咖央多士配溫泉蛋 $28多士烘得好脆,咖央醬份量適中,唔會過於甜耶耶~再夾住厚厚嘅鮮牛油,超邪惡超正😂溫泉蛋好大隻,店員教我地可以將醬汁加入溫泉蛋篤穿蛋黃撈一撈,連同多士一齊食~蔥餅配咖哩汁 $38蔥餅係手抓,煎得好酥脆,仲有大量蔥係餅入面,好香蔥味👍🏻咖喱汁好香,味濃濃郁,椰汁比例好好,令到咖喱嘅味道再昇華,仲有少少辣,超惹味😋餐廳光線充足,裝修新淨簡潔,坐得亦都好舒服~灣仔區黎講性價比好高,好味又抵食👍🏻芽籠 (灣仔)灣仔灣仔道221A號天樂大廈地舖

海南雞燒雞 配 雞油香飯 及 紫菜魚丸湯 $78
海南雞一如既往好味,肉質嫩滑
一碟可以食晒兩種口感嘅雞肉~ 大滿足‼️
油飯都好出色!粒粒分明,而且飽滿有彈性,好正😍

喇沙慢煮無骨豬手 $62
豬手份量好多,而且去咗骨啖啖肉~

咖央多士配溫泉蛋 $28

蔥餅配咖哩汁 $38