2022-12-01 96 瀏覽
今日放假,同媽媽去飲個下午茶🤣。知道銅鑼灣有間唔錯嘅酒樓。係網上面亦都有唔少人推介!所以今日就決定去試下😍去到就知冇揀錯。酒樓嘅環境同餐具都好乾淨,睇得出店長好用心經營!而食物方面都好出色👍🏻,每一樣嘅食物都好好味。以下呢幾樣係我特別鍾意🤩,推介俾大家!✔️春風香脆百花腸粉。口感有少少似炸兩。腸粉皮好滑溜,加埋香脆嘅油炸鬼同特色脆脆係入面。口感好豐富。😋好快就俾我哋食晒!✔️瑤柱XO醬炒腸粉 。份量都幾大碟。腸粉煎到少少燶🥘。加埋勁多嘅瑤柱XO醬去炒,令到每一條腸粉都沾滿XO醬係上面。十分香口,惹味十足!正😍😍✔️香辣鮮牛肚 。🐮牛肚口感好腍,一啲都唔韌。而且辣味滲哂入牛肚到。咬每一啖牛肚都辣辣地🌶。味道豐富!我勁鍾意😍😍✔️水晶鮮蝦餃。 呢個蝦餃超正,一籠有5粒,隻隻都好大粒。而且仲有勁鮮甜嘅蝦蝦味。食得出佢用料新鮮😍嚟到一定要食👍🏻