2022-02-18
今日同友人慶祝生日,有朋友介紹人和月雞煲,地點方便,响正海防道,地方又企理乾淨,所以就去試下。入到餐廳,客人唔算多,地方細細但十分企理闊落。侍應哥哥態度好好,招呼完坐底就介紹下有咩食,問我地食咩,其實黎之前已經決定左想食韓式芝士雞煲。等緊個煲上既時候就睇下出面有咩揀,雪櫃有四款自家製飲品,我地試左兩款,洛神花同玫瑰茉莉,兩款都似乎係無糖飲品,十分健康。另外有荔枝同鳳梨烏龍茶,呢啲就會甜甜地,都好好飲,另外仲有汽水同啤酒飲。醬料吧都好整齊,該有既都齊備。自己夾既食物並不太多,全部有蓋冚好,其他就用QR code落單。韓式芝士雞煲上枱,滿滿芝士見到都流口水🤤隔一陣侍應就提我哋要搞一搞個煲,一搞芝士就融化哂,啲雞包滿甜甜辣辣既芝士醬,真係超級好味。我哋不停叫自己食慢啲,驚食太快會飽哂,但實在食到停唔到口,眨眼就食哂。食完之後唔駛叫侍應就自動黎問要咩火鍋湯底,我地揀左沙嗲湯底,好香沙嗲味但唔會好油。牛肉亦一早上枱,總共有5款牛,我比較喜歡牛板腱,好香肉味,雪花肥牛亦唔算好肥,岩哂我,比較特別係牛胸爽,好少見,咬落好似肥豬肉,但朋友話好重肉味,好正。另外仲有其他火鍋食品,要讚響鈴好好食,係比較厚
醬料吧都好整齊,該有既都齊備。
韓式芝士雞煲上枱,滿滿芝士見到都流口水🤤
另外仲有其他火鍋食品,要讚響鈴好好食,係比較厚實,唔會一浸就淋哂魚腐都好好味,軟棉棉咁海蝦上枱仲勁生猛,係咁彈,嚇死寶寶鴨血係打邊爐必備
除咗火鍋仲有套餐食,飲食業全部都係逆境求生中,自取仲有88折,唔食火鍋都可以支持下。