2016-09-25
呢間韓菜館一直都好想試,不過夜晚都勁多人,又要排餐飽,星期日又唔開門,咁岩今日星期六出開佐敦,即刻襯機去試試先!12點開門一陣入內,已經坐了大半位子,打開餐牌都係$40-$60價位,見慣中環餐牌既我真係變左心心眼。點菜後先來3碟小菜,辣辣泡菜特別多,另外兩道就份量出奇地小,顯得有點小家。朋友點了豬肉伴飯,將好幾道菜搞一搞,每一口都勁有口感,又有芽菜蘿蔔絲,好似好健康。我就點了香辣海鮮豆腐湯,一上菜時滾下滾下。先輕嚐一口,有蝦有蛽好鬼鮮甜,不過真係每一口都好香辣,學下韓國人將飯倒落湯汁中,每粒飯粒都吸滿湯汁,正正不過又熱又辣,只能慢慢品嚐。P.S. 見d評論話打極電話都無人聽,我就聽到職員有聽了好幾個電話,不過都係話當晚full晒,睇黎想食呢間就要預早安排,唔可以臨時決定
點菜後先來3碟小菜,辣辣泡菜特別多,另外兩道就份量出奇地小,顯得有點小家。 朋友點了豬肉伴飯,將好幾道菜搞一搞,每一口都勁有口感,又有芽菜蘿蔔絲,好似好健康。 我就點了香辣海鮮豆腐湯,一上菜時滾下滾下。先輕嚐一口,有蝦有蛽好鬼鮮甜,不過真係每一口都好香辣,學下韓國人將飯倒落湯汁中,每粒飯粒都吸滿湯汁,正正
不過又熱又辣,只能慢慢品嚐。 P.S. 見d評論話打極電話都無人聽,我就聽到職員有聽了好幾個電話,不過都係話當晚full晒,睇黎想食呢間就要預早安排,唔可以臨時決定