2018-03-20
心血來潮想食好野,揀咗呢間位於銅鑼灣登龍街嘅Hungry Lobster~ 啲朋友話登龍街另一間食龍蝦冇咁好味於是就試咗呢間。我地試左個法式龍蝦湯、黑松露龍蝦包、卡邦尼意粉同蒜片橄欖油辣椒帶子意粉。另外餐廳有bless既果汁提供,呢個唔另外介紹啦🍹🥘法式龍蝦湯可以自己加啲黑椒,不過本身個味都好濃,我個朋友都專登為呢個龍蝦湯黎食呢間野,可想而知個龍蝦湯幾高質🥙黑松露龍蝦包我哋就每人嗌左一個,入面會有啲沙律喺度,啖啖龍蝦肉,亦都有好淡嘅黑松露味。不過個人就覺得黑松露同龍蝦無特別夾🍝蒜片橄欖油辣椒帶子意粉就超超超好味🤤❤️ 食唔到辣嘅人都食到少少,個帶子食落去好腍唔會煮到過哂火。啲意粉煮得啱啱好好爽口超正,不過個意粉都好濃味,如果唔鍾意咁濃味嘅朋友就未必適合嗌呢個啦🍝卡邦尼意粉正正常常,唔會好漏同濟,但我哋三個人食其實都可以唔使嗌呢個意粉,因為我哋都一人嗌咗一個包呢間餐廳一定會再嚟食,不過多人食就可以試多啲野,因為佢價錢都有返咁上下,個人認為四個人黎食就最perfect😛