2019-03-14
身邊總有朋友係好大食嘅,佢哋平時食飯都鍾意揀一啲任飲任食嘅自助餐形式,今次有位朋友推薦試下呢間嘅養生鍋再加刺身嘅自助餐,就嚟到旺角分店試吓除咗一般嘅火鍋湯底選擇,仲可以揀養生鍋或者宮廷海鮮鍋,只要加少少錢仲可以任食埋刺身火鍋嘅配料選擇好多,除咗有一般嘅丸類、腸仔、金菇、響鈴、牛柏葉、魷魚等等,仲有一啲比較少見嘅,例如牛膀、腸粉同年糕,可謂任君選擇,花多眼亂,每樣都嘗試餐廳仲提供一啲涼拌嘅小菜,例如皮蛋、蓮藕、雲耳等等,自己仲可以用十幾種唔同嘅醬汁一齊攪拌調味,呢種係其他餐廳比較少見嘅我哋仲試咗辛辣麵同埋炸魚皮,一齊放落去火鍋度好滋味,如果大家想食其他熱食,仲有菠蘿炒飯等等養生鍋嘅湯底同埋材料都好豐富,起碼有成隻雞一齊煲,裏面仲有好多花膠杞子,全部都係滋補養生嘅食材,食完之後唔會熱氣之外,仲覺得對身體有益,個湯底我哋試過一開始就咁飲,真係好足料嘅味道我自己就最鍾意任攞嘅牛肉羊肉同埋豬肉,每一件都色澤分明,好新鮮而且脂肪唔多,牛肉味夠濃,唔似出面一啲餐廳肥牛有好厚嘅脂肪,師傅會不斷切出嚟,有時仲要排隊搶住拎喜歡海鮮嘅朋友仲可以試吓蜆仔,一樣好新鮮,放去火鍋仲令個湯底更加鮮味食完火鍋仲可以出
食完火鍋仲可以出去甜品櫃,有唔同款式嘅甜品可以任拎,有木糠布甸、啫喱、生果等等,而且自己仲可以整格仔餅同章魚小丸子
我地就最興奮狂食Dreyers雪糕,士多啤梨味同石板街味都好出色,食到停唔到口
餐廳嘅環境都幾乾淨,座位好闊落,坐得好舒服,而且食物款式好多元化,無論係刺身定火鍋配料都有好多選擇,而且員工嘅服務態度都唔錯,以呢個價錢嚟講好值得,特別推介養生鍋,因為覺得健康又滋補