2019-05-05
之前都食過一次重慶劉一手,覺得幾高質今次再返嚟試吓佢哋新出嘅養生系列🍲湯底係膠原養生鍋,材料有遼參,花膠,淮山,杞子同埋竹絲雞🐓,湯料勁足料,遼參同花膠食極都仲有,雞湯飲落重勁重膠質🤤,感覺超滋補🥰火鍋配料方面,試咗兩種魚🐟🐟,分別係原條石蚌魚同埋龍躉,龍躉肉質結實,石蚌魚肉質就比較嫩滑,食落都比較有魚味😋肉類方面,就叫咗牛頸脊🐂同埋羊肉片🐏,牛頸脊超好食呀,雪花均勻,食落軟綿綿,有少少入口即溶嘅感覺🤤蔬菜方面🥬,叫咗個蝦膠釀竹笙,蓮藕片,秋葵,淮山同蘆筍,竹笙,蓮藕片同埋淮山索晒啲雞湯味,好食呀👍🏻另外仲叫咗個菠菜魚蛋,食落個口感同平時啲魚蛋唔同,不過幾得意幾好食😆仲叫咗個薑汁豬肝同鴨血,豬膶就見得多,薑汁豬膶就真係第一次見😯飲品方面🍹,試咗個火龍果奇異果汁🥝,仲有菠菜奇異果汁🥝,兩杯都係鮮榨果汁,飲落好新鮮好fresh🤗甜品仲食埋佢個蘆薈桂花冰粉🌸,好滿足呀🤭🤭
今次再返嚟試吓佢哋新出嘅養生系列🍲
甜品仲食埋佢個蘆薈桂花冰粉🌸,好滿足呀🤭🤭