2021-03-05 2 瀏覽
✨養顏滋補火鍋✨人來人往嘅旺角彌敦道,尋尋覓覓,比我同朋友發現有間新開冇幾耐既火鍋店,一見到火鍋就心動既我地又心癢癢想試下新野啦😍地方寬敞,裝修帶點古式,有懷舊的感覺!一入到店舖已經聞到濃烈既湯底味!🍲尚膳養顏美人鍋:採用原隻烏雞熬製,絲毫不馬虎,配埋桃樹膠,只係飲個湯都抵哂,職員話記得飲左淡湯再打邊爐,一飲果然真材實料,掂!🍲尚膳麻辣鍋:多種香料,配上嫩滑鴨血、豆腐,辣味適中既麻辣湯底,味道唔錯,不太麻搶了味道!🐮手切牛肉:一入口好林好滑,肥瘦恰當。🦑墨魚脆脆:雲吞皮配上墨魚滑,脆卜卜,豐富的口感。🦀蟹棒響鈴:特別之處係中間夾了蟹柳,又幾襯喎!🐙黃金墨魚丸:好彈牙好彈牙,墨魚味道好強!另外蛋餃、雲吞、厚切午餐肉、什菜籃、鮮腐竹、牛骨髓都好有水準,重點:新鮮😚
✨養顏滋補火鍋

🐮手切牛肉:一入口好林好滑,肥瘦恰當。
🦑墨魚脆脆:雲吞皮配上墨魚滑,脆卜卜,豐富的口感。
🦀蟹棒響鈴:特別之處係中間夾了蟹柳,又幾襯喎!
🐙黃金墨魚丸:好彈牙好彈牙,墨魚味道好強!