餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

2015-04-21 2783 瀏覽
之前聽朋友介紹過呢度既all day breakfast唔錯, 今日特登入黎試下~一直都以為中信大廈只係辦公室大樓 原來低個幾層都係食肆黎既, 方便上班族食飯由於今日係星期日 無人返工, 呢度果然變到好靜 無乜人行過.. 哈哈 第一次發現星期日會靜D既食肆呢度既all day breakfast有三個選擇~ 基本上就係BRICK LANE COMBO最多野食, EVERYTHING中等, THREE-CHOICE最少我同朋友都揀左中等既EVERYTHING all day breakfast~~除左all day breakfast外, 呢度亦有供應egg benedict, 沙律, 湯, Pizza, Pasta, 扒類, fish&chips等等.. 好多選擇呢度既裝修有少少工業風既味道, 水泥地板, 冷色系配搭加磚牆 .. 坐係度休息都幾有feel仲設有戶外位置單車係呢度既代表, 連餐廳logo都有單車既形狀~呢度既all day breakfast係唔跟飲品既, 所以都要散叫 (有供應免費既檸檬水)Hot Green Tea Latte $38佢無落過多既糖 而且奶味重過綠茶味

仲設有戶外位置
單車係呢度既代表, 連餐廳logo都有單車既形狀~
Hot Green Tea Latte
Hot Green Tea Latte $38
佢無落過多既糖 而且奶味重過綠茶味 . 飲得出係新解既牛奶, 但我個人口味會偏向重返D綠茶味
All Day Breakfast - Everything $118
一上枱已經覺得好吸引, 賣相真係好好! 而且除左食物夠熱, 連裝食物既碟都係熱既~ 有助保持食物溫度, 夠細心!
煎蛋x2: 侍應會好細心咁問你煎蛋要既熟度~ 我揀左煎半熟蛋, 外面熟裡面仲有蛋汁
煙肉: 無將煙肉煎到變脆口, 亦無平時煙肉既過多油份! 健康D之餘亦突出到煙肉本身既香味
茄汁豆: 不過不失
芝士碎: 另人驚喜竟然有提供芝士碎, 味道好香濃
火腿: 不過不失
薯餅: 無平時既薯餅咁油膩, 仍然好鬆化, 好好味!!

龍葵菇: 每一啖都好多汁滲出黎, 仲有淡淡既黑椒香, 仲好大隻!

烤蕃茄: 味道唔夠濃, 我個人認為可以多加調味.. 所以我將香濃既芝士片放左上蕃茄上食~
香腸: 煎得夠甘香, 香腸本身都好夠味

煙三文魚: 不過不失
沙律: 雖然只係得好少.. 但佢既沙律醬汁好好味!

多士: 係有莓乾粒在內既多士, 就咁食都好好味, 唔需要塗任何調味~ 烤得少少脆唔會太燶或太熱氣

總括黎講 呢份all day breakfast值90分以上
而且係星期日難得既寧靜之地.. 感覺舒服 .. 會再返黎 (:
題外話/補充資料: 侍應唔會不停招呼你 同你推介咩好食, 但係你需要佢既時侯佢自然會出現 所以係呢度用餐感覺好自然舒服
2015-04-19