2019-03-25
西環真係有好多正野食😍 依間扒房之前見到好有情調已經想食😚 見朋友生日就一於去試下~ .點菜後會有個餐包送返,我地太餓啦即刻拎黎食,估唔到都幾有驚喜,一咬落去好香軟,仲有陣黑醋味滲出黎 好味😍 搽埋牛油食就更加perfect🙈.英式蘋果酒炸物大拼盤 $208見到依個topic好特別所以諗住嗌黎試吓 多人好處就係可以嗌拼盤唔洗選擇困難🤭 果然黎到真係超級重量級!!(薯條,炸魚,炸蝦,炸魷魚圈)總知全盤野就炸啦😂 有兩款醬可以點唔怕太dry👻 岩岩炸起好脆口鬆軟之餘又唔會話太多炸粉cover佐主菜本身既味道😚 雖然真係好熱氣好邪惡,但真係食唔停口🙈 仲有沙律🥗食~.白酒忌廉香草青口配蒜蓉包 $168個sauces有種香濃既香草🌿味好特別好正😍 青口配搭起黎更加juicy可口~ 蒜蓉包更加係無得輸 同餐包又有唔同 焗得岩岩好😚 咬落去shasha聲勁爽 仲有陣陣蒜蓉香味🤗.香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯 $188陣陣既黑松露味傳入我的鼻😍 唔知有冇人同我一樣覺得黑松露係冇得輸嘅👻 成碟飯都好creamy香濃~ 啖啖蝦肉仲用佐煙肉芝士去煎 搞到成件事更加美好😚 .紫蘇茄蓉天使麵配龍蝦 $208
英式蘋果酒炸物大拼盤 $208
白酒忌廉香草青口配蒜蓉包 $168
香煎珍寶虎蝦配黑松露菌意大利飯 $188
紫蘇茄蓉天使麵配龍蝦 $208
原來紫蘇茄蓉係類似番茄醬咁,因為天使麵本身比較幼,所以配落依個醬度更加入味,完全唔會話dry,我覺得都算幾特別。因為好似比較少食到天使麵🤔 而龍蝦都係啖啖肉~
烤特級安格斯T骨牛扒拼野豬香腸 $488
主角黎啦!!超級大塊😍~ 一切落去d肉汁滲晒出黎 仲帶有陣陣炭燒牛味😚 仲有個燒汁可以點 食落更加惹味 都唔會話好多筋同肥膏 牛魔王表示滿足👻 條腸都好juicy好有咬口🤗
總結,餐廳裝潢好有情調好適合傾計😚,唔知係咪因爲有啲遠所以星期五都無乜客人,所以可以好舒服咁傾佐幾個鐘計慢慢食,而且啲野食都幾好食又大份😍 食到我地勁飽好滿足~ 留意返飲品有happy hour時段8點半前有6折🤭