2023-06-17
位於灣仔既西班牙餐廳 #LaResacahk裝潢帶工業風,水泥牆壁,十分時尚型格。座位唔算多但勝左夠舒服。同朋友都食得好滿足開心😍🍟炸薯條伴松露醬 $78薯條控一定點🤣🤣粗薯條十分酥脆,薯味濃,沾埋個松露醬一齊食,口感濃郁、香氣四溢,滋味倍增,好食到停唔到口。西班牙蛋餅 $88西班牙蛋餅係一道以馬鈴薯、雞蛋同埋洋蔥製作而成既西班牙傳統料理。食親西班牙菜我都會點😍! 呢款蛋餅加左脆煙肉令口感豐富多樣,厚度十足,美味可口。香炸蟹肉丸 $58/2pcs蟹肉丸炸得好酥脆,一咬係滿滿既蟹肉絲,鮮甜足料!西班牙海鮮飯 $328👍🏻👍🏻👍🏻海鮮飯上鋪滿大蝦、帶子、魷魚、青口等海鮮,顏色鮮豔,賣相超吸睛!帶子肥美、青口都好鮮甜。米飯煮得岩岩 好,唔會太軟糯,加入西班牙辣肉腸,令味道更多層次,非常有西班牙既風味!🍋🍾檸檬啤酒冇一般啤酒既苦澀,容易入口,唔好酒既都絕對岩飲。
🍟炸薯條伴松露醬 $78
西班牙蛋餅 $88
香炸蟹肉丸 $58/2pcs
蟹肉丸炸得好酥脆,一咬係滿滿既蟹肉絲,鮮甜足料!
西班牙海鮮飯 $328👍🏻👍🏻👍🏻
🍋🍾檸檬啤酒
冇一般啤酒既苦澀,容易入口,唔好酒既都絕對岩飲。