2015-06-22
今日放假冇嘢做就約咗啲同事晚飯,諗緊食咩,唔想去啲限時既地方,可以慢慢食傾吓計,諗起先前見朋友食過呢間,同事們又ok可以一試就打嚟訂位,最初係打嚟問咗有冇枱先,因為未confirm人數,接電話個小姐好風趣,我話未知幾位想問吓有冇枱先,點知佢話,衰嘢咩都未知就打嚟,依家仲有,你快啲確定唔係一陣就冇架喇!呢個電話另我對佢地加分!最後book咗7點4位,嚟到即刻有枱,一嚟到就會我地出去睇海鮮,唔食海鮮既朋友可能就唔啱呢度,好彩我地幾個餵食友咩都啱,好快就叫咗龍躉,花甲,九節蝦,蠔,花蟹,鮑魚糯米飯同肉碎雜菌,一開始姐姐就放咗米、南瓜同排骨落石窩到,跟住就放上蒸隔,首先蒸咗花甲,服務員幫我地教咗鬧鐘,一響我地就即刻開蓋,熱辣辣好鮮甜,服務員同我地講咗幾次醬汁可以出去攞,但我地都覺得食新鮮既海鮮係應該食原味,所以都冇去攞,之後食龍躉就覺得有少少腥,可能係我唔慣連彊蔥都冇落,跟住就食花蟹,呢隻蟹係我地見倒呢度最大嗰隻,要780蚊,初時都有擔心驚係水蟹,點知啲肉多到爆,啖啖都係肉,提一提,如果食得慢既可以叫服務員停一停等陣再蒸,因為服務員會怕客人以為冇人理就埋嚟幫你預備下一樣,再嚟就係蠔,有點普通,
最後book咗7點4位,嚟到即刻有枱,一嚟到就會我地出去睇海鮮,唔食海鮮既朋友可能就唔啱呢度,好彩我地幾個餵食友咩都啱,好快就叫咗龍躉,花甲,九節蝦,蠔,花蟹,鮑魚糯米飯同肉碎雜菌,一開始姐姐就放咗米、南瓜同排骨落石窩到,跟住就放上蒸隔,首先蒸咗花甲,服務員幫我地教咗鬧鐘,一響我地就即刻開蓋,熱辣辣好鮮甜,服務員同我地講咗幾次醬汁可以出去攞,但我地都覺得食新鮮既海鮮係應該食原味,所以都冇去攞,之後食龍躉就覺得有少少腥,可能係我唔慣連彊蔥都冇落,跟住就食花蟹,呢隻蟹係我地見倒呢度最大嗰隻,要780蚊,初時都有擔心驚係水蟹,點知啲肉多到爆,啖啖都係肉,提一提,如果食得慢既可以叫服務員停一停等陣再蒸,因為服務員會怕客人以為冇人理就埋嚟幫你預備下一樣,再嚟就係蠔,有點普通,蝦就當然爽甜啦!接住再食個糯米飯,飯只係有少少咸味,鮑魚就冇咩味,所以終於要用豉油喇!雜菌都係普通,只係諗住叫啲蔬菜所以先叫,最後就係個粥,真係好甜,一滴水都冇落,全靠海鮮既水份煮成,邊有可能唔好食!
雖然有啲貴,不過係值既,應該會再嚟,9點後全單有8折,希望唔會冇晒海鮮啦!