請坐風波過咗之後台灣媽媽宜家終於另覓爐灶係中環開咗新店,新嘅店名《吃什麼》同樣親切可愛 😙 見到有人話食物冇以前咁好食,特別係蛋餅 🤔 不過事關以前係請坐試過佢地嘅蛋餅之後又唔覺得話真係咁吸引 😂 所以今次去到都系決定嗌番其他嘢食就算 😛 蛋餅有冇退步就留待其他 Foodie 探討喇~其實覺得佢哋可以考慮吓整番啲套餐有得配埋嘢飲咁抵食啲嘅方案滷肉飯 ❤️ ($42)評分:7.5/10.雖然話系細碗但其實大碗過以前 (??) 🤔 定係我嘅錯覺呢? 覺得肉燥飯嘅汁好夠多,好香但唔會好濃味 🤓 飯其實本身唔算話太淋/濕/油,所以滷肉飯嚟講算係比較冇咁重口味嘅。另外嘅就係滷肉切得比其他店更細更碎,但份量正常墨魚香腸 ❤️ ($48)評分:7.5/10.諗咗好耐心思思應唔應該嗌埋蛋餅,最後都係覺得點個小食送飯就算 😌 呢個烏捽墨魚香腸邊位烤得岩岩好脆脆哋 😍 好香口,份量絕對抵食有好多好多塊。不過如果有雙拼台灣腸同墨魚腸的話會更加吸引喔

滷肉飯 ❤️ ($42)
評分:7.5/10.
滷肉飯

墨魚香腸 ❤️ ($48)
評分:7.5/10.
墨魚香腸
滷肉飯