係大角咀之友幾十年,聽朋友講最近屋企附近開咗間粥底火鍋分店,佢新蒲崗時我已經有幫襯過,個時已經覺得好抵食,適逢朋友生日,今次就訂左間VIP房慶祝生日😍😍😍早係一星期同鋪頭訂完台後,老闆知道我哋慶祝生日,問咗我地有冇要加餸😆😆壽星女好鍾意食海鮮,老闆話所有食材都會每日新鮮採購,所以我地經老闆推薦加訂了澳龍蝦🦞做新鮮刺身,再加了一板海膽😋😋😋尋日一來到,哇哇哇,唔知係味有同佢講生日有小小簡單佈置🤭🤭間房仲有得唱K🎤🎤入席後,無幾耐我地前菜出場了❤️❤️❤️加訂嘅龍蝦刺身,上枱嘅時候隻龍蝦頭仲識郁㗎仲未另加訂的海膽,果然老細冇介紹錯食材全部新鮮👍🏻👍🏻食完加埋佢兩個頭盤之後主菜嚟啦首先係有一個砂鍋入邊有啲粥水跟住有精選7款海鮮,蝦同鮑魚來既時候全部都扎扎跳總括嚟講主餐入邊既大硯都冇沙,廚房算洗得好乾淨,過關!牛肉控既我哋都唔少得叫牛肉,潮式牛肉好爽滑掛住食都唔記得影相🤣🤣可以睇到張相啲煮完海鮮既粥已經有濃濃既海鮮味😬😬食完海鮮牛肉仲可以揀六款配料,實在飽唔順了,都要留肚食重點,用打邊爐既粥底煮出嚟既精華粥😍😍😍,鮮!甜!為這晚生日飯劃上完美嘅句號❤️祕密🤭🤭🤭我仲打包埋隻龍蝦頭,加錢買了粥底配料,回

🎤🎤

南澳龍蝦

仲未另加訂的海膽,果然老細冇介紹錯
食材全部新鮮👍🏻👍🏻

總括嚟講主餐入邊既大硯都冇沙,廚房算洗得好乾淨,過關!

牛肉控既我哋都唔少得叫牛肉,潮式牛肉好爽滑

滿粥手切橫膈膜

鮮!甜!為這晚生日飯劃上完美嘅句號❤️

祕密🤭🤭🤭我仲打包埋隻龍蝦頭,加錢買了粥底配料,回家神複製這個精華海鮮粥❤️❤️::

係咪似模似樣
呢間粥底火鍋可以外賣,下次都試吓叫返屋企慢慢嘆💕💕

2021-10-15
慶祝紀念