2014-06-30
早幾日想同女朋友慶祝週年紀念,終於都有機會黎試下呢間係openrice咁高食評既餐廳。 我係訂位果陣就落左request, 其實落果陣都驚驚地,因為之前去過其他地方食野明明落左request去到最後都竟然會話冇record 呢D情況發生得太多,我今次都有D擔心,好彩呢間餐廳都安排得幾好。打比我re confirm booking時會講埋我個request出黎對一次, 真係要比個like佢 XD 當晚去到好快安排到座位,差唔多接近0等待,又要比個like佢先~ 坐低望落間野幾骨緻,周圍環境同個mood都好match,不過如果大多少少會再好DD。 佢地有4set 唔同既dinner set, 我地果晚就揀左2個岩心水既黎食。 Parma Ham擺得好靚,食落去甜甜地帶小小鹹咁,我好鍾意~ 香芒蝦蝦沙律食落去酸甜得黎又幾開胃 黑松露野菌忌廉湯好香好濃菇味,我好鍾意果種又香又滑既湯。 甘荀忌廉湯女人話一入口就已經有甘荀味同蓉, 百份百肯定係自己整! 比多個like佢 羊架個羊架我要左7成熟, 個廚拿揑個成數都好好,起碼唔會要7成比舊全熟黎,而且擺得好精美同埋配埋個mint醬食, 好味得黎又ma
Parma Ham
擺得好靚,食落去甜甜地帶小小鹹咁,我好鍾意~
香芒蝦蝦沙律
食落去酸甜得黎又幾開胃
黑松露野菌忌廉湯
好香好濃菇味,我好鍾意果種又香又滑既湯。
甘荀忌廉湯
羊架
個羊架我要左7成熟, 個廚拿揑個成數都好好,起碼唔會要7成比舊全熟黎,而且擺得好精美同埋配埋個mint醬食, 好味得黎又match又唔太酥。
南非花龍蝦
好大隻, 一放落黎已經有陣好香既蒜蓉加龍蝦味傳上黎,食落口都幾好味。如果多D牛油會仲好D
最後甜品~真係有幫我寫到個字呀~又寫得好有歐洲風格~
呢餐晚我都算幾滿意~有機會再試~