2018-08-04 5948 瀏覽
第一次食半自助晚餐,想不到有意外驚喜餐廳地方雖然不大,但環境令人好舒服,坐位很闊落,待應亦很有禮貌,想比起一般自助晚餐還更好。主菜點了澳洲榖飼牛肉眼扒,一時失策掛住食冇記低哂主菜名,第二個主菜大致係蒜蓉包配香蒜大蝦😅三小時半自助餐有四段即煮食物,當鈴聲響起就有一款神秘食物出場,令人興奮起來,鈴聲響起大家都去排隊睇下有咩野食,呢個係其中一款,卡邦妮意粉,加上隔離芝士,非常好味,還有三款係辣酒煮花螺、青口和牛油果大蝦。牛油果大蝦,蝦好大隻,而且蝦頭仲有蝦膏,好味當日有兩款湯,中湯係雪耳椰子湯,椰子味濃,非常清潤,西湯有野菌濃湯,好重野菌味這裏的生𧐢是即開的,可以保持更新鮮比客人品嚐小食很吸引,細細地就啱,咁就可以食多幾款都冇咁快飽,可以繼續試其它食物。沙律疏菜好新鮮,啫喱就硬左啲,班蘭奶凍好香班蘭味,唔錯,蕉糖燉蛋好好食,燉蛋好滑,有流心感覺最特別食牛肉眼扒,有成12種醬料配搭,非常得意。
牛油果大蝦,蝦好大隻,而且蝦頭仲有蝦膏,好味
這裏的生𧐢是即開的,可以保持更新鮮比客人品嚐
最特別食牛肉眼扒,有成12種醬料配搭,非常得意。