2021-05-17
失禮晒😅咁大個人第一次食鐵板燒。睇menu都擔心會唔夠飽,點知最後飽到上頭殼頂!😋板神無論食物、服務都非常高質非常滿意👍🏻完全係滿足你四「覺」視覺、味覺、嗅覺同聽覺🤤鐵板二人前 $2480 🔸前菜🔸沙津🔸刺身五點🔸白鱈魚🔸鵝肝漢堡包/帶子海苔湯🔸鐵板燒活龍蝦(送)🔸日本和牛厚燒/薄燒🔸和牛粒炒飯🔸龍蝦湯🔸甜品雪糕🔸生日甜品 +$100我重點推介😝🔹魚油重既魚我都好喜歡🥰🥰例如懵仔魚三文魚咁。第一次食白鱈魚,聽廚師講比銀鱈魚珍貴,而且魚油再重啲再香啲,食得多會比較膩,兩條仔就岩岩好,簡單調味已相當好食😋🔹大大隻既龍蝦係我地面前依然識郁🤩廚師手起刀落拆肉起肉切件,的確賞心悅目!再用蝦膏同蝦上湯炒幾炒兜幾兜,每啖龍蝦肉都蝦汁醬重重包圍,啖都係彈牙爽口既龍蝦肉,色香味俱全👍🏻🔹終於到最出色既日本和牛薄燒😍和牛油脂分布相當平均,五成熟既時候就包住大量!!係大量蔥粒炸蒜片!!牛味香濃且口感豐富😳搵塊用牛油煎香左既吐司墊墊底,又靚仔又可以吸到多餘既油🥰🥰好食到痴線!!好想瘋狂食多幾舊🤤🔹套餐既雲糕,我地揀左黑芝麻同抹茶,估唔到黑芝麻雪糕咁濃😏😏另外靚仔廚師哥哥煎左塊牛油焦糖吐司,又香又脆😆佢教我地加
鐵板二人前 $2480
🔸前菜
🔸沙津
🔸刺身五點
🔸白鱈魚
🔸鵝肝漢堡包/帶子海苔湯
🔸鐵板燒活龍蝦(送)
🔸日本和牛厚燒/薄燒
🔸和牛粒炒飯
🔸龍蝦湯
🔸甜品雪糕
🔸生日甜品 +$100
我重點推介😝
🔹套餐既雲糕,我地揀左黑芝麻同抹茶,估唔到黑芝麻雪糕咁濃😏😏另外靚仔廚師哥哥煎左塊牛油焦糖吐司,又香又脆😆佢教我地加啲雪糕落去!一熱一凍既味蕾衝擊!喂~你應該都想像到幾好食啦🤪