2021-03-26 85 瀏覽
依間舖頭其實已經食過好多次 每次話要返屋企加餸嘅話就一定買佢 而且佢啲滷味真係整得唔錯 除此之外每次望住個Menu都會諗食邊樣野好 食過都返唔到轉頭 而且每次去買都好多人排隊同埋有機會想食嘅嘢會冇咗潮洲滷既滷味 唔會死鹹 而且每樣嘢都滷得好入味 而且選擇好多 其實我每次嗌都一定會豬大腸 豬手同豬耳依幾樣係必叫 真心推介而今次都揀左豬大腸 豬耳 豬手 鵝腎 滷水雞蛋 豆腐 豬頭肉 豬大腸好大份 而且滷得好入味 彈牙又夠滑 肥瘦適中 處理得乾淨冇乜異味豬耳 爽脆得黎又有彈性 有嚼勁豆腐係炸豆腐來 加埋滷水汁 又入味又香 食落去又唔會太散 豬頭肉 其實豬頭肉好少會見到係滷水舖有得賣 所以見到都會叫黎食下 肉質都幾嫩 食落啖啖肉鵝腎 食落嘅口感比較軟冧同鴨腎有啲唔同豬手 平時食嗰啲豬手好唔同 出面嗰啲好多骨 但係呢一個豬手真係無敵 因為食落去啖啖肉 肥瘦適中 而且食落去感覺上好似補充左唔少骨膠原咁

豬耳 爽脆得黎又有彈性 有嚼勁

豆腐係炸豆腐來 加埋滷水汁 又入味又香 食落去又唔會太散