2024-08-29 840 瀏覽
陳儀興飯店係食潮州菜嘅好地方,每一次想食打冷,第一時間就會諗起總店呢度,總店位於新蒲崗崇齡街,每晚依然人來人往,一大班朋友嚟聚會又有,家庭客又有食得潮州菜點少得**潮州炸蠔餅**,呢度嘅炸蠔餅蠔肉超級多,淡淡都係蠔肉,蠔肉鮮甜,好肥美,蛋香味濃,煎得十分香脆,沒有油膩的感覺,送飯一流另外仲叫咗招牌蒜香骨,好香濃,而且炸漿唔厚,蒜香味濃,啖啖肉!叫咗兩個主食,所以想清淡啲叫個菜,所以叫咗個先鮮魚湯浸蜆,係食蜆之前先飲魚湯,魚湯好鮮甜,蜆肉亦因為浸住魚湯,所以特別入味,大人小朋友都好鍾意呢一味菜總括嚟講,呢間餐廳嘅價錢性價比高,而且係多年老店,水準高,鍾意食潮州菜嘅要去試下