有日行過銀座酒店見到自助餐做promotion 買二送一/ 一位正價七折既然本身住附近都方便,所以就拉大隊叫曬啲親朋戚友一齊去食啦首先要降一降低大家對自助餐嘅標準先,天水圍酒店加上呢個價錢都唔期望有乜特別野食只係志在同屋企人食餐便飯準時十二點去到,望下有乜野食先飲品唔多,有咖啡、熱茶、可樂同雪碧,有冰可以自己自製凍飲魚生有吞拿魚、希靈魚、三文魚、八爪魚仲有一款白身魚冷盤有薯仔沙律、意粉沙律、燒牛肉沙律 quinoa 沙律、蕎麥麵、來貨味付海螺中華沙律,其中有個三文魚慕絲我個人覺得好好食,食左兩次肉車係火腿、熱食選擇都唔算好多,但蒸魚、羊肉、中式點心、咖喱 noodle bar 都有反而甜品嘅選擇多啲,有芝士蛋糕、啫喱米、西米露、芝士tart、tiramisu、朱古力蛋糕、歌劇院蛋糕、藍莓芝士蛋糕⋯⋯仲有其他唔詳列不過佢嘅潽洱燉蛋同埋榴連mousse 有驚艷到我!呢兩個甜品我認為絕對可以拎出黎賣先講潽洱燉蛋先呢個因為賣相普通所以我無影相,但之後就後悔了,唯有文字描述顏色似朱古力布甸,因為係好細個碗仔,我諗佢蒸嘅時間要控制得難少少,所以表面睇落唔算好滑不過因為上面仲有少少裝飾所以問題不大茶
既然本身住附近都方便,所以就拉大隊叫曬啲親朋戚友一齊去食啦
只係志在同屋企人食餐便飯
準時十二點去到,望下有乜野食先
飲品唔多,有咖啡、熱茶、可樂同雪碧,有冰可以自己自製凍飲
魚生有吞拿魚、希靈魚、三文魚、八爪魚仲有一款白身魚
先講潽洱燉蛋先
呢個因為賣相普通所以我無影相,但之後就後悔了,唯有文字描述
不過因為上面仲有少少裝飾所以問題不大
茶味同蛋味融合得好好,茶唔澀又有蛋香,係巿面都唔多見有呢個配搭
估唔到喺大西北酒店嘅廉價自助餐都有SURPRISE

另一個我就有影相,因為佢賣相真係好可愛好靚,咁精緻已經值五十分
榴連慕絲蛋糕

係榴連MOUSSE!聞落唔算大陣味,應該話無乜味tim
不過食落先係精粹所在
佢係慕絲類甜品,咬開一半就有濃烈榴連味,因為佢有少少榴連肉係入面,甜道同榴連味好balance
大家都知榴連食多兩淡係好漏,佢呢個做法恰到好處
又唔會太臭影響到人,鐘意食榴連嘅又會覺得好開心可以食多兩件
講埋服務先,雖然係星期六中午,但係食客都唔算多
不過refill 無偷雞絕對可以食到兩點三
換碟又密職員都好有禮貌
除返開每人先係$240 一位計埋加一,十個人坐得舒舒服服圍埋傾下計又可以睇下電視,無投訴啦
2024-08-11
用餐優惠