2022-07-12
梁慶記(20/5) 星期五 中午12點左右特式:呢間麵店最出名既竟然唔係麵,反而係豬扒包,但因為係lunch,驚食豬扒包唔飽,所以都係食麵。食物:溫泉蛋安格斯牛蝦子撈麵 - 先講講size,我叫左M size但都好夠一個成年人食,牛肉就唔覺得係安格斯,只係比普通肥牛好食d,蝦子麵底係用粗麵嚟做撈麵,好食,又入味,溫泉蛋就正正常常,無特別。配料 - 加錢加左墨魚餅,唔覺好食,本身自己好鐘意食墨魚餅,但佢就做到無乜特別。飲品 - 今次無叫野飲。環境:餐廳環境正常,但就唔算好坐,有點窄同熱。服務:服務態度正常,無話特別好或者特別差。價錢:大約50蚊左右一碗麵。總結:每次經過佢門口都聞到好香嘅牛肉味,其實佢就反而有啲似車仔麵feel,只係轉左做蝦子撈麵底,d餸就唔係出色,亦都唔吸引,但佢個撈麵就做得唔錯,下次期望試吓佢個豬扒包。
(20/5) 星期五 中午12點左右
食物:
飲品 - 今次無叫野飲。
環境:餐廳環境正常,但就唔算好坐,有點窄同熱。
服務:服務態度正常,無話特別好或者特別差。
價錢:大約50蚊左右一碗麵。