2023-07-26 117 瀏覽
好耐冇嚟呢間泰國餐廳啦,好期待呢次嘅晚餐!今日食飯嘅心情真係好好,都可能係因為呢幾日嘅好天氣啦。夏日嘅陽光照落嚟,真係令人心情愉快。啱啱上嚟嘅時候,真係肚餓得要命,立即叫咗份「生蝦刺身」同「泰東生菜包」。啲生蝦新鮮彈牙,每一口都帶嚟咗海洋嘅鮮甜味道,配上啲辣辣嘅生薑同埋醬汁,味道更加突出。泰東生菜包裡面裝滿咗各種新鮮嘅蔬菜同香料,包住件件美味,一口咬落真係好過癮。緊接住嘅係「炸芝士蝦丸」,啲蝦丸香脆可口,而且入面嘅芝士真係好濃郁,好似係芝士炸金磚咁,好特別呀!不過要小心唔好咬嗮啲熱騰騰嘅芝士,嗰啲係夠呛嘅。嗰陣真係嘆晒嘴,不過啲菜式嘅份量啱啱好,令我哋有足夠胃口嚟試下主菜。嚟到主菜嘅時候,我哋啲肚餓已經被完全滿足啦。

2023-07-23