2009-12-24 27 瀏覽
地盤大PROJECT竣工,工頭請飲茶,一行七八十人到美心皇宮。有餐晏食梗係咩都叫下,講真呢度價錢都幾貴,小點成二三十蚊一籠,食物就油得可憐,麻麻地﹗好吃的有燒腩仔,皮脆夠乾身有肉香﹔蝦餃都幾爽口,不過成四五十蚊籠就做得細粒左少少了﹗最衰係有個工友,食灌湯餃時食到一粒如手指頭一樣大的玻璃,睇個款似係一支爛左既匙羹頭,好在佢食既時侯搞一搞個湯底,唔係食左入口插親食道真係哈路吉蒂。叫個部長埋黎問佢點解會咁,佢係咁話我換過一個俾你就算,工友當然唔會咁樣就俾番碗野佢啦,我地雖係地盤佬不過都講道理,食飯食到0的咁既野,點都要俾個交待我地嘛?佢就叫左個女經理埋來再交涉,女經理先俾張咭片工友,話如果之後有咩問題就搵番佢,老實啦,做食市有呢0的情況都聽過不少,你係識做既就送0的咩果盤NUTS來等大家覺得你想補救咪算囉,有事個工友都入左醫院啦,點搵番你,真係多餘﹗工友都費事同佢講咁多,佢話換過俾佢都唔想要,我地呢0的仲係食緊灌湯餃既都放低唔敢再食,點知仲有冇玻璃碎架?無屈美心架,呢日係22/12/09 2:00PM,八十幾對眼作證。工頭請飲茶,你打折俾我地0的工友都無用,處理手法亦都欠成熟同埋大體,呢間野

工頭請飲茶,你打折俾我地0的工友都無用,處理手法亦都欠成熟同埋大體,呢間野相信我地呢八十幾個工友都唔會再來幫趁﹗
午餐