2024-05-18 328 瀏覽
近來發現灣仔去開嗰間二手書店附近有間色彩繽紛嘅麵包店,次次經過都俾佢個麻薯波波吸引到,今次終於忍唔住入去睇吓有咩好食🤭入到去一如所見咁colorful,第一時間當然攞包想試好耐嘅朱古力麻薯波波🍫 店員推介新產品蛋卷和糯米糍,就咁樣執吓執吓買咗大大袋行出門口🤭朱古力麻薯波波 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1包5個,食之前我用氣炸鍋整返熱,流心朱古力加上煙煙韌韌嘅麻薯,鍾意食麻薯嘅一定要試👍🏻個裝麵包 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️平時鍾意食芝士,所以一口氣揀咗幾款芝士拉絲包:拉絲芝士菠蘿包、獅子王肉鬆拉絲芝士包、纏綿拉絲芝士菠蘿包,另外仲有紫薯包同埋咖啡包🤤 呢度嘅麵包口感好紮實,絕對無空氣包呢回事,感覺好飽足,真材實料👍🏻帝王蛋卷宇治抺茶味 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️另一半鍾意食蛋卷,所以呢盒新口味嘅抺茶味蛋卷特別送俾佢🤭 我偷偷食咗2條,蛋卷好脆,抺茶味好濃郁,食落口會有回甘味,係我鍾意嘅抺茶味😋曲奇禮盒 ⭐️⭐️⭐️⭐️原本無諗住買曲奇餅,但見到1盒入面咁多款就忍唔住試返盒😁 最鍾意中間嗰款有M&M嘅朱古力曲奇,好重朱古力味,得幾塊唔夠呀!超軟熟糯米糍 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️糯米糍4個口味,我每樣要咗1個🤭 4款入面我最鍾意榛子脆脆,其次就係芒果糯米糍!糯

朱古力麻薯波波 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

個裝麵包 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

帝王蛋卷宇治抺茶味 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

曲奇禮盒 ⭐️⭐️⭐️⭐️

超軟熟糯米糍 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
糯米糍4個口味,我每樣要咗1個🤭 4款入面我最鍾意榛子脆脆,其次就係芒果糯米糍!糯米糍皮煙煙韌韌,厚薄適中,內餡有非常多,糯米糍睇落非常飽滿勁吸引!

奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️
我係奶茶控,呢度嘅奶茶雖然係偏甜口味,但奶好滑,下次有機會要試埋咖啡😎

朱古力麻薯波波
獅子王肉鬆拉絲芝士包