2022-08-16 961 瀏覽
⭐️高妹廚房⭐️📍:灣仔柯布連道7C號萬寶樓地下1號舖⏰:2:30pm-3:00am最近同朋友去左灣仔行街食飯 街到好晏 見到呢間香噴噴既小食店 都好多人排隊 於是買左幾款反屋企當宵夜同屋企人share🙈糖水:叫左兩款 白果腐竹薏米同椰汁芋頭西米🍠呢兩款好香甜 食落唔會好膩 最最最緊要 系好足料🤣食極都仲有大量配料 白果腐竹仲配埋雞蛋 真系好正 西米同芋頭好嫩 又淋又入味 屋企人推薦🙌🏻夏天食真系一流 價錢唔貴又抵食!足料艇仔翅:超足料碗仔翅 個個都有叫 我都想食😂一般基本一定有嘅材料有齊之外,仲有鴨血絲、魷魚絲 真系想當足料 味道濃郁好潔身 無味精 食完唔會口渴 一試難忘🙌🏻炸鮮蝦雲吞:即叫即炸 熱辣辣 裏面既餡料滿滿 再配埋酸辣汁 好惹味!酸辣鳳爪:唔算辣 屋企人都接受到🙌🏻 好惹味 無骨好爽脆 冰涼既口感真系唔錯🤣#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推
⭐️高妹廚房⭐️
📍:灣仔柯布連道7C號萬寶樓地下1號舖
⏰:2:30pm-3:00am

糖水:
叫左兩款 白果腐竹薏米同椰汁芋頭西米🍠

足料艇仔翅:

炸鮮蝦雲吞:
即叫即炸 熱辣辣 裏面既餡料滿滿 再配埋酸辣汁 好惹味!

酸辣鳳爪:

#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #街頭小吃 #小食 #街頭小食 #高妹廚房 #宵夜必食 #宵夜
2022-08-11
10 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)