2022-07-03
君悅酒店裡面有兩間自助餐廳,一間係中式為主嘅Grand Cafe,另一間就係今次嚟食嘅Tiffin,食物方面以西式為主。餐廳地方闊落,枱與枱之間有距離座位舒適,伴隨現場鋼琴嘅演奏,相當有格調🌹而食物方面種類唔算好多,但食物嘅質素好好,鍾意食西餐嘅可以嚟試下。星期日嘅價錢係$788+10%,價錢唔平,但食物品質對得住呢個價。🔝坐低後Staff就同我哋講每人有一隻龍蝦,有三個唔同煮法選擇,分別有清蒸、香草或芝士焗龍蝦。我哋最後揀咗香草同芝士😋芝士焗龍蝦係最好食嘅🦞🔝海鮮有蝦、長腳蟹、螺、扇貝,仲有兩款唔同嘅法國生蠔,海鮮嘅選擇唔多,而生蠔🦪就好細隻。🔝冷盤有芝士、Cold Cut、沙律等等。🔝有威靈頓牛、煎鵝肝、法式漫煮雜錦鍋等等。🔝威靈頓牛唔錯,白蘆筍鮮甜無渣。🔝仲有厚切煎鵝肝,件件都好厚超正‼️🔝自家製鵝肝醬口感幼滑味道香濃,仲有炸魚同炸洋蔥圈。🔝龍蝦湯都好濃郁。🔝熱食方面有法式焗西蘭花、烤鱸魚、白汁煮青口、蘑菇忌廉雞肉、橙酒煮鴨、大蝦、法式焗田螺、紅酒燴牛肉等等,個燴牛肉好入味肉質超軟腍🤤🔝甜品方面選擇唔多,大約有八款,整體味道麻麻地,下午茶嘅甜品好食小小。🔝另外有即叫即做嘅Crepe
🔝冷盤有芝士、Cold Cut、沙律等等。
🔝有威靈頓牛、煎鵝肝、法式漫煮雜錦鍋等等。
🔝威靈頓牛唔錯,白蘆筍鮮甜無渣。
🔝仲有厚切煎鵝肝,件件都好厚超正‼️
🔝自家製鵝肝醬口感幼滑味道香濃,仲有炸魚同炸洋蔥圈。
🔝龍蝦湯都好濃郁。
🔝另外有即叫即做嘅Crepes同Waffle,仲有十款自家製嘅雪糕,之前食過佢嘅鹹蛋黃肉鬆雪糕好好食,但今次冇咗,而今次我就食咗青蘋果雪葩同72%朱古力雪糕🍧