2019-04-01
期待左好內好內嘅自助餐,今日終於食到啦,有個同我一樣咁為食嘅朋友實在係好幸福,約佢食好野,一齊去enjoy,最開心俾大家睇下餐廳環境先,坐位好寬落,去拎野食都行得嘅順暢,吾洗左閃右避咁。一坐低,就有侍應問你想飲啲咩,幫你斟埋,服務同態度都吾錯。野飲有:可樂,七起,橙汁之類啲大路野,冇咩特別我就即刻出去拎左傳說中嘅芝士焗龍,睇下係咪真係咁鮮味試左啲龍蝦肉,我覺得有少少腥,吾知點解,但又吾會話太影響個質感,都彈牙嘅,上面啲芝士反而吾錯,芝士好多,應該有3種芝士一齊焗,我驚會吾會好漏啦,點知冇,食晒仲可以食多隻回本啦見吾見到塊羊架?一睇就知!!!3-4成熟,好好味,一啲都吾騷,啲肉岩岩好,多汁肉滑,我落左薄荷汁,好夾我對佢全晚評分最高,佢個質素係做到係出面俾2-3舊水先食到嘅水準我全晚食左3件,最後好飽都要食多件先走呀!吾食對吾住自己啦,真係好少係自助餐食到咁好咖講真。跟住就食左刺身,三文魚係好肥美,油脂分佈平均,不過食2件夠啦,再食會漏啦不過食反啲酸薑可以清下味蕾其餘2隻魚,吞拿魚同油甘,偏瘦呀,但魚味濃嘅,可以試下哇~生蠔來啦銹味吾重,但勝在夠鮮甜呀😋😋😋全晚食左10左右,冇殼碎同沙石,
我就即刻出去拎左傳說中嘅芝士焗龍,睇下係咪真係咁鮮味
其餘2隻魚,吞拿魚同油甘,偏瘦呀,但魚味濃嘅,可以試下
哇~生蠔來啦
銹味吾重,但勝在夠鮮甜呀😋😋😋全晚食左10左右,冇殼碎同沙石,依點抵讚呀,食得放心嘛!你知啦,食食下咬到粒殼或者沙,啲牙都即刻痺一陣先啦,會影響成餐嘅食慾㗎😶😶😶
長腳蟹條長腳,好甜,亦有少少海水味,佢算係處理得吾錯,食到肉嘅甜味呀,我試過其它自助餐處理吾好,得個咸字,真係好似食緊鹽水煮蟹腳咁㗎,一條都食吾到。今晚我食左起碼6條,係咪食得過先🤤🤤🤤🤤
食到飽飽地,當然要食反少少甜品先叫任務完成啦🤓甜品好少選擇呀,揀左依幾款試下,黃色係芒果慕絲蛋糕,紅色係草莓味,同埋朱古力味, 綠色係斑蘭糕,朱古力係特濃,我中意,其它普普通通啦。
好!買單走人先,吾該~~
(喂!喂!你好似漏左啲野未講喎!熟食呢?)
咦!係喎!Sor呀。。。
熟食方面令我有少少失望,因為真係吾多選擇呀,我記得有,串燒:雞全翼,牛肉,蝦。炒小唐菜,翠玉瓜牛柳粒,燒烏頭魚,炒麵,炒豆角,其實整體都吾多選擇,不過水準係高嘅
我地今次用左openrice 個優惠8折,每人600有找
我認為假如你吾係話太著重多款式呢,佢絕對係可以食重點就回本嘅自助餐