‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥐 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒓𝒚 & 𝑪𝒐𝒏𝒇𝒆𝒄𝒕𝒊𝒐𝒏𝒆𝒓𝒚 @ 🌟 Bakehouse 《👽食神大媽食甜品》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:🧁 Raspberry Frangipane HKD 42🍩 Matcha Doughnut HKD 38🥧 Sourdough Eggtart HKD 12🥐 Croissant HKD 20🍪 Chocolate Cookie HKD 20.👽 大媽今次就同大家介紹最近幾個月起灣仔永遠都見到長長人龍嘅人氣餅店其中幾款最多人會叫嘅糕餅。.🧁 Raspberry Frangipane HKD 42全場最貴,但體積最細嘅一款甜品。好奇究竟有咩過人之處 👀 一咬,絕對值!唔會黏口,餅皮軟硬適中,水果大大粒渾圓完整,優質之選!👍.🍩 Matcha Doughnut HKD 38冬甩有好幾款口味,綠茶呢款係最多人推薦的,所以就買黎試下。但好可惜,反而呢款係眾多甜品入面最令大媽失望嘅。唔係綠茶味出左問題,相反係本身個冬甩就已經做得唔係特別好味,不過唯一可以讚就係綠茶餡算多。🙁.🥧 Sourdough Eggtart HKD

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

🍩 Matcha Doughnut HKD 38

Matcha Doughnut
Matcha Doughnut

🥧 Sourdough Eggtart HKD 12
以前中環店永遠叫嘅一款,呢度試下水準如何,一如以往超水準!未試過嘅朋友唔好誤會佢個餅皮係中式酥皮呀,其實係酸包皮。蛋心先係重點,凍食熱食皆相宜,永遠至愛 ❤️

🥐 Croissant HKD 20
相比某尖沙咀某G字名牌,呢款價格絕對相宜非常多。但問大媽質素是否差很遠?實在沒差多遠。鬆軟香脆有樣有內涵,好味!😋

🍪 Chocolate Cookie HKD 20
朱古力餅乾質地係類似C字曲奇品牌,比較鬆軟唔係脆嘅,正合大媽口胃!但對於鍾意食甜嘢嘅朋友可能會覺得佢味道偏淡,不過對大媽黎講就基本上無咩挑剔之處,唯一可以挑剔就係無咩朱古力顆粒。😆

Chocolate Cookie

🌟 大媽小貼士:
如果從來都未試過嘅朋友,記得預先諗好想買邊幾款,因為店員點餐時速度較快,後面客人排長龍,你都唔好意思慢慢思考吧 😅 另外就係每一款甜品整體甜度唔算高,如果肆甜嘅朋友就可能未必夠滿足,但對喜歡清淡D嘅朋友就絕對PERFECT 😌 至於排隊時間,就算平日早上10點已經避開繁忙時間,都要預計排半小時至45分鐘堂食,所以外賣會快好多。㊗️ 大家日日有食神 😁

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 灣仔大王東街14號地舖
1935 瀏覽

20 分鐘 (外賣自取)
$132 (早餐)
Raspberry Frangipane
Chocolate Cookie