2013-12-08 1449 瀏覽
之前睇報紙見到介紹呢間小小既蛋糕店,看完之後已經好有衝動要來試一試,無論人地寫得幾好都好,不是自己親身試過,一定唔會知。一去到,店主就好詳細咁逐件蛋糕介紹,介紹用料、口感、要點樣食,又問我地本身鍾意食咩野蛋糕。我本先只係打算試佢既signatute cake - Sabrina,但經店主介紹完之後,就想試多幾款。最後同朋友試左2款蛋糕、2款甜品同埋雪糕。Sabrina - 店舖signature蛋糕,店主會教你點樣食先食得到蛋糕既特色,蛋糕有5種唔同既口感味道,各有不同Opera - 好多時食到既都只有朱古力味,但呢個有咖啡、有果仁,同平時既好唔同!Cappucino creme burlee - 咖啡超香超濃,配上面層溶左既棉花糖,非常之夾,中間仲隱藏左薄薄一層焦糖Creme burlee - 蛋味濃郁,極度滑開心果雪糕 - 無添加其他既野,只有濃濃既開心果味從一件蛋糕能夠食得出店主既誠意,感受到係用心去做,材料亦都係嚴格挑選。To 店主阿慧,多謝你既詳細介紹,蛋糕好好味,我同朋友食得好開心!

Creme burlee - 蛋味濃郁,極度滑

開心果雪糕 - 無添加其他既野,只有濃濃既開心果味

2013-12-08
  • Sabrina