2023-12-29 259 瀏覽
用餐時間(9:03pm late dinner)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋元朗出名多大排檔,見池記啱啱新裝修完,環境比以前光猛,地方乾淨咗,即刻去試。兩條仔嗌咗三個餸(魚香茄子煲、菠蘿咕嚕肉、瑤柱扒豆苗)諗緊飲咩啤酒🍻嘅時候,已經上第一碟菜。咕嚕肉🍖炸夠脆,個醬汁都好味,但豬肉佢用燒味嗰隻燒肉,晤係用脢頭(豬肩)肉,口感冇咁好,紅黃綠椒都落足,又有粒粒菠蘿🍍。豆苗扒瑤柱正常發揮,個瑤柱芡汁還好,唔會太鹹😋。最後上魚香茄子煲🍆,諗住撈飯但豬肉碎晤夠多,另外亦都冇咗鹹魚嘅鹹香,有點失色。三碟嘢夠鑊氣,但未至於話好好食,食緊飯嘅時候,都會聞到一浸浸火水味🔥🔥🔥 成件事好有feel。.無加一無茶介,咁嘅價錢好低食,份量夠又哂多,建議如果女仔去可以嗌兩個餸🥘🥘,或者叫多幾個姊妹去食。
用餐時間(9:03pm late dinner)
豆苗扒瑤柱正常發揮,個瑤柱芡汁還好,唔會太鹹😋。
2023-12-12