早兩日,朋友拉我去食嘢,今次我哋去咗一間位於火炭,主打海鮮火鍋任食嘅日料店——相馬日式火鍋。環境舒適,食物新鮮,好吸引我哋。😍🔴芝士龍蝦湯茶碗蒸🔴首先我哋點咗芝士龍蝦湯茶碗蒸。龍蝦超鮮,伴上濃濃嘅芝士湯,每一口都滿足!啖啖肉,足足嘅份量,夾埋芝士香,食落去真係食得出那份滋味。😍🍲任食惹味龍蝦雞煲🍲接著,龍蝦同雞肉個個都肉味豐滿,而龍蝦嘅鮮甜與雞肉嘅美味混合在一起,每一口下去,都能感受到食材嘅鮮美,佢嗰種濃厚嘅口感,令我難以忘懷。👍🏽🦞極尚龍蝦蒸海鮮🦞龍蝦蒸海鮮就更加無得頂!雞煲裏嘅龍蝦,鮑魚,魚片,貴妃蚌,扇貝同蝦肉肉質嫩滑,鮮味超濃,食落口嘅瞬間就感覺唔到其他咩嘢,只有海鮮帶出嘅鮮甜味!🥰🥩火鍋湯底:甜豉油湯、美國特選牛肩胛、進口牛肉、優質豚肉、優質雞腿肉🥩最後就系經典嘅火鍋嚟收尾。我哋選咗甜豉油湯底,配上美國特選牛肩胛,進口牛肉,優質豚肉同埋雞腿肉等等。每種食材都份量十足,而且各個都好優質,我哋食到超满足!

🔴芝士龍蝦湯茶碗蒸🔴

🍲任食惹味龍蝦雞煲🍲