2019-10-21 1541 瀏覽
每天番工放工,面對住龐大的工作量和壓力,去到收工時,都得番半條人命,完全無精神!今次,男友話帶我去食中菜,食完包保我醒!原來是去食川菜,務求用辣味刺激大腦,醒醒神!晚市二人套餐$598包左兩款涼菜、兩款熱菜和一款點心或甜品侍應推薦我們食這個套餐,佢話套餐的份量跟散叫的一樣,所以好抵食!套餐的食物都啱食,所以就試下!前菜一叫完食物就送上,上面是甜甜的,類似炸果仁。好豐富!侍應有問要咩程度既辣,我地叫了小辣A蒜泥白肉中間的是蒜泥,好香,底下有青瓜,幫助舒緩辣味!白肉連蒜泥同辣汁一齊食,味道好濃,絕對適合重口味人士食!B 夫妻肺片以為涼菜份量好少,點知咁大碟,但係好足料!辣味好出,條脷食到好刺激!C 水煮桂花魚這個一上菜,我們嚇一大跳!!!好大盤!我要用”盤”形容,碟完全表達不到它的大!這個水煮桂花魚,一望已經見到好多桂花魚,魚肉切得夠厚,不怕一夾就散!魚的份量好多,有厚切魚肉,又有魚尾,魚腩位,我諗可能是成條魚的份量!如果是真,真的好抵食,大家都知現在的魚好貴,又細條!同埋條魚無腥味,肉質夠新鮮!當好努力食緊辣辣桂花魚的時候,突然被我發現原來下面有好多配料!!有䈑筍、芽菜、菇菌、蓮藕等!仲
原來是去食川菜,務求用辣味刺激大腦,醒醒神!

晚市二人套餐$598
包左兩款涼菜、兩款熱菜和一款點心或甜品

前菜
一叫完食物就送上,上面是甜甜的,類似炸果仁。
好豐富!
侍應有問要咩程度既辣,我地叫了小辣

A蒜泥白肉

B 夫妻肺片

C 水煮桂花魚
如果是真,真的好抵食,大家都知現在的魚好貴,又細條!
同埋條魚無腥味,肉質夠新鮮!

有䈑筍、芽菜、菇菌、蓮藕等!
仲有紅薯粉!平時食麻辣鍋,一定會加紅薯粉,貪它夠QQ同吸辣,食辣野必叫!
估唔到這個水煮魚已經包了!通常都要加錢,每樣配菜、薯粉都要逐樣計!
真心覺得這個套餐好抵

霸王辣子雞
好多辣椒🌶️,雞炸到好脆身,食一兩件未覺辣,之後越食越辣,後勁強勁!
配飯一流

仲有個E小籠包,不過好快俾我地食左,唔記得影相😅

竹蔗茅根水$58
雖然已經是小辣,不過都好刺激!!叫了竹蔗茅根水舒緩下辣味同熱氣。

這個套餐真係抵,佢既份量兩個人是食不完,我地最後打包了!四個人食其實都可以,如果唔夠,加碗飯或者一個餸!鐘意食辣既人要試下,食完好刺激,成個人醒曬😂
  • 水煮桂花魚
  • 夫妻肺片