2023-10-20 59 瀏覽
位於旺角波鞋街商場the Forest嘅天心TENGOKORA唔使多介紹啦,之前出晒名嘅日本牛腸鍋,蠔鍋等連藝人梁祖堯都讚不絕口😎 我食過一次都覺無論湯底,食材同日本蔬菜都係無敵🤩 最近知道天心搞冇限時火鍋放題,仲有唔同嘅價錢選擇,當然要試下佢啦🤭一入門口即刻見到Runny Cheese嘅booth,呢個品牌係日本人氣芝士夾心餅,有興趣可以了解下☺️無限時火鍋放題係包嘢飲,只需要再加98蚊仲有啤酒,清酒放題🫢 天心啲酒出名靚㗎,係咁靚嘅環境度豪飲應該好爽😄我就揀選咗特選鮮蠔同美國嚴選牛肉,呢兩個餐都會跟咗不同嘅牛肉同豬肉😍😍 睇下啲相, 種類同份量真係多到不得了😎 唔單止咁樣,佢仲有好多食物係任叫,有海鮮,豬,牛,雞,蔬菜,熟食同其他食物,全部質素都俾出面嘅放題好🤩我哋點咗個清甜豆乳柚子鍋,信我,必點🤭 美味指數爆燈😎 呢個湯底用嚟烚蔬菜同肉類都非常夾🤤 鮮蠔大大隻一定好食🤩安格斯牛肉都當然好味啦😉 但係嚴選嘅牛肉,尤其是牛小排都非常唔錯😚 但係最驚喜嘅係日本豚肉,真係好味道不得了🤩🤩 好少食放題會encore豬肉,今次真係第一次,無他嘅,睇下啲色水就知有幾吸引☺️另外我同我個朋友都一致認

另外我同我個朋友都一致認為天心嘅豉油同調味料 係呢個火鍋放題嘅靈魂🤭 好多餐廳啲豉油都好似加左少少味精或者太鹹,呢間做得非常好,試過你就明白呀,食完都唔口渴😌

食到差唔多,當然要食下菜啦,完全保持到水準喎,非常鮮甜爽脆,推介食蘿蔔同粟米,好得😎

我對天心嘅印象真係越嚟越好,無論環境,服務,食材,湯底同配搭都睇得出心思,放題其實真係好抵食,唔知放題會做到幾耐㗎,旺角咁方便,大家真係要試下,非常真心推介😍😍

2023-10-17