2017-10-13
原本睇openrice睇人食D小菜好正, 咁我地一行四人操左上黎但原來好多小菜係要預訂先得, 冇預訂得好少選擇, 正打算走的時候佢地極力推薦打邊爐, 再睇下隔離枱食緊既野都好似幾討好我地又懶得再揾食咩, 就留係度食邊爐未夠七點已經好多人冬瓜榣柱湯底我地想要個清清地既湯, 店員就推薦D個比我地, 入面好多料下, 冬瓜, 秀珍菇, 榣柱都好足料, 我飲左啖都覺得正黑柏葉同行有朋友唔食牛, 連陣味放左湯都唔OK, 最後我地讓步食黑柏葉佢就OK。講真, 我平時都好怕食牛柏葉因為知用好多化學野去漂白佢, 所以黑柏葉我會食得放心好多, D個黑柏葉放落去淥15秒就好食, 好爽口, 都幾好味桂花蚌份量都唔少下, 每人都有兩三舊食, 食落爽口, 而且幾鮮甜手打蟹籽墨魚滑好多蟹籽! 用黎增加口感係一流既, 而個墨魚滑好彈牙, 幾重墨魚味芝士蝦丸可以話係完全冇溝粉, 起碼我食唔出先, 蝦, 全部都係蝦黎, 好真材實料下, D蝦又新鮮又彈牙, 配合香濃既芝士, 配合得岩岩好, 好食帝皇蟹肉棒D個就比較一般啦, 但叫得蟹棒都預左係咁上下既味, 佢SIZE都比平常食開既大即炸響鈴每人都有兩舊, 幾抵, 上枱果陣係
佢地極力推薦打邊爐, 再睇下隔離枱食緊既野都好似幾討好
我地又懶得再揾食咩, 就留係度食邊爐
未夠七點已經好多人
冬瓜榣柱湯底
黑柏葉
桂花蚌
份量都唔少下, 每人都有兩三舊食, 食落爽口, 而且幾鮮甜
手打蟹籽墨魚滑
芝士蝦丸
帝皇蟹肉棒
即炸響鈴
每人都有兩舊, 幾抵, 上枱果陣係熱既, 正, 放落湯度係咁意淥3秒就好食, 外淋內脆, 而且唔算好多油, 我覺得幾好食
白菜仔
呀媽教落, 食左咁多肉梗係要食下菜啦, 白菜都幾大碟下, 夠晒
鳥東
烏東, 幾煙靱下, 幾好食, 食埋鳥東大滿足
雖然食唔到小食有D失望(下次我會記得BOOK定), 但估唔到佢個邊爐真係幾正, 用料新鮮, 札實, 會再黎! 茶位+醬油20蚊位算合理, 因為佢有D特別既茶 (唔記得左名), 都幾好飲, 要加一但九點前埋單原來9折, 之係唔洗加一, 都幾抵呀