2022-07-20
去 SOGO shopping完,天氣熱辣辣,亞仔居然話想食火鍋,咁就滿足下佢,去咗銅鑼灣L Square嘅火鍋本色。我哋一行六人,坐張大枱,二話不說,就叫個六人餐先啦。哇,個餐嘅食物種類真係多不勝數,幾乎一般嘅火鍋材料都包含了,而且仲有兩樽竹蔗水或酸梅湯添。食物種類實在繁多,一般嘅水餃雲吞,肉丸蔬菜盤,不在話下,真係要提一提佢哋海鮮拼盤,同埋手打牛肉。 海鮮拼盤一上枱嘅時候,我眼睛就俾佢吸引住,D蝦腳正在不斷嘅擺動,鮑魚也在抖動,見到食物咁新鮮,真係想立即將佢哋K.O.。另外,聖子也很彈牙,蜆大隻,蟹又有大肥膏。食火鍋,食牛肉就例牌㗎啦,佢嘅手切牛肉好講究,特別新鮮,有牛味,淥到啱啱熟,入口就溶化。高質素嘅牛肉,貴啲都值得。除咗呢兩份主角,其他嘅蔬菜拼盤新鮮,肉丸超級彈牙,響鈴脆卜卜,以每人平均三、四百蚊黎講,最後配上雪糕糯米糍,好滿足超值的一晚。