餐廳: 永年士多 (兆安廣場)
資訊:

2022-11-25 348 瀏覽
諗住呢永年食車仔麵之見到永年士多新出火鍋更係要試下啦火鍋有兩種選擇一款: 豬腸鍋/牛肉鍋每個火鍋系列都配有兩份麵,兩杯飲品顧名思義牛魔王梗係主打牛㗎啦湯底可選清湯或麻辣湯,我自己嗌咗清湯,因為醬汁嗰度可以選麻辣汁。 如果唔鍾意麻辣汁都可以揀永年醬汁❤️火鍋配料多到彈曬出嚟牛肉鍋有 牛肉片,牛腩,牛筋,牛丸,蜂巢豆腐,蘿蔔,冬菇,韭菜花,魚蛋,紅腸另我再叫左鮮蝦腐皮卷,魷魚,豬腸,完全打破又想食車仔麵.,又想打邊爐左:菠蘿冰,冰碎够多够沙,够透心涼右:抹茶紅豆冰,抹茶勁濃又香再配大大粒有咬口紅豆冰,正肥牛份量多,又有心思,肥瘦分明牛腩牛筋勁入味,牛腩够淋,牛筋够彈牙魷魚够爽脆再配麻辣汁一流鮮蝦腐皮卷够彈牙,而且鮮蝦够甜一大條大肥牛,而且咬落肥瘦分明麵底分量都多坐卡位打邊爐夠曬闊落
諗住呢永年食車仔麵之見到永年士多新出火鍋更係要試下啦

火鍋有兩種選擇一款: 豬腸鍋/牛肉鍋
每個火鍋系列都配有兩份麵,兩杯飲品
顧名思義牛魔王梗係主打牛㗎啦

火鍋配料多到彈曬出嚟

左:菠蘿冰,冰碎够多够沙,够透心涼
右:抹茶紅豆冰,抹茶勁濃又香再配大大粒有咬口紅豆冰,正

肥牛份量多,又有心思,肥瘦分明

牛腩牛筋勁入味,牛腩够淋,牛筋够彈牙

魷魚够爽脆再配麻辣汁一流

鮮蝦腐皮卷够彈牙,而且鮮蝦够甜

一大條大肥牛,而且咬落肥瘦分明

麵底分量都多

坐卡位打邊爐夠曬闊落